zondag 8 februari 2015

Interview Angelika van de Pasch

Afgelopen vrijdag had ik een interview met Angelika van de Pasch in mijn radioprogramma Kunst Compleet.
Angelika is beeldhouwster en eigenaar van galerie Angelika van de Pasch en komt uit Wieringerwerf.
Angelika heeft de driejarige opleiding beeldhouwen bij Crejat gedaan en is sinds zes jaar actief als beeldend kunstenaar.
Haar beelden bestaan voornamelijk uit brons, steen en keramiek met als thema mens en dier. Het gaat haar vooral om het verhaal en karakter achter de mens. Veel gelijkende portretten of mensfiguren zul je niet zien in haar werk maar wel altijd een weergave van het innerlijk en de beleving.
Op het ogenblik werkt zij aan een reliƫf ter nagedachtenis aan de onderwaterzetting van de Wieringermeerpolder aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Met de Kunstkring Wieringerwerf wordt er hard gewerkt om op 17 april a.s. een expositie in te richten voor deze herdenkingsdag.
Daarnaast heeft Angelika een galerie in Wieringerwerf. Boven het Taleninstituut van haar dochter, heeft zij een mooie ruimte ingericht met een vast aantal kunstenaars. Verder heeft zij twee keer per jaar een expositie met gastkunstenaars waarbij goed en gevarieerd werk te zien is. De exposities worden dan ook goed bezocht. En hoewel Wieringerwerf een beetje een uithoek lijkt te zijn, bewijst de galerie het tegendeel. Er is genoeg kunst te zien, juist in de Kop van Noord Holland!

Als favoriete kunstenaar noemde Angelika met stip Picasso. Vooral omdat hij zo veelzijdig was en tegen alle conventies in door bleef werken en zijn werk steeds vernieuwde.

Natuurlijk had Angelika ook muziek meegenomen. Een leuke mix deze keer: Queen met 'I want to break free', the Rolling Stones met 'Wild Horses' en Ellen ten Damme met 'Ein Koffer in Berlin', omdat Angelika daar oorspronkelijk vandaan komt.

Volgende week vrijdag 13 februari wordt deze uitzending herhaald.

www.compleetfm.nl
www.vandepasch.nl

Werk van Angelika


Geen opmerkingen:

Een reactie posten