vrijdag 4 september 2015

Interview Maurice Christo van Meijel

Vorige week vrijdag had ik een interview met Maurice Christo van Meijel in mijn radioprogramma Kunst Compleet. Maurice komt oorspronkelijk uit Limburg maar woont al jaren op Texel waar hij met zijn partner o.a. Galerie Posthuys beheert.
Daarnaast is Maurice beeldend kunstenaar en houdt hij zich voornamelijk bezig met schilderen, aquarelleren, tekenen, papierinstallaties en keramiek.
Uitgangspunt is vaak het landschap waarbij vlakken, patronen en kleuren een grote rol spelen. De oorsprong ligt in luchten, horizonnen en stukken land maar de werken zijn ook aparte autonome vormen die soms abstract dan weer figuratief zijn.
Zijn samenwerking met beeldend kunstenaar Marjan Smit heeft geleid tot een aantal papierinstallaties waarbij de natuur het onderwerp is. Door in te grijpen in elkaars werk ontstaan nieuwe natuurlijke en geknipte vormen die mij een beetje aan Matisse doen denken.
Op het ogenblik hangt in museum Gorcum werk van Maurice en Marjan n.a.v. de expositie 'Papier in de hoofdrol'. Maurices werk zal ook te zien zijn op de komende Kunst10Daagse in Bergen. Hij maakt in het huis van beeldend kunstenaar Ad Groot en zijn vrouw Wilma een installatie gebaseerd op mode en papier.
Maurice werkt verder ook als 'kunstenaar in de klas' op een aantal basisscholen op Texel waar hij heel veel plezier aan beleeft. Een nieuw project over grafiek staat al op stapel in het najaar.

Natuurlijk had Maurice ook muziek meegenomen. Muziek die volgens Maurice heel eigen is aan de muzikanten. Een eigenheid die Maurice ook in zijn eigen werk zoekt. We draaiden o.a.: Massive Attack met 'Live with Me', Anthony and the Johnsons met 'Crazy in Love', en tot groot genoegen van mij, Kate Bush met 'Bertie'.

www.mauricechristo.com
www.compleetfm.nl





Geen opmerkingen:

Een reactie posten