zaterdag 19 december 2015

Interview Yvonne Alting

Vorige week vrijdag had ik een leuk interview met Yvonne Alting in mijn radioprogramma Kunst Compleet. Yvonne is zo'n 6 jaar geleden te gast geweest en ik wil weleens weten hoe het nu met haar en haar werk gaat.
Gelukkig maakt ze nog steeds collages. Door een expositie over Japans verpakkingsmateriaal is zij toentertijd op het idee gekomen haar collages volgens de Japanse traditie, naar de schoonheid van het materiaal en rust en harmonie, te maken. En het is nog steeds een inspiratie voor haar werk.
Naast vogels, landschappen, vleugels en multiples maakt zij ook abstracte composities.
Toch heeft het werk een uitbreiding gekregen. Tegenwoordig maakt Yvonne ook collages van foto's op de computer. Dit heeft geresulteerd in een tulpenserie met de naam 'Bloemen van vroeger'.
Een nieuwe uitdaging voor Yvonne en minder tijdrovend dan het daadwerkelijke collages maken.
Ze heeft er in ieder geval succes mee en ze zal deze tulpenserie ook tonen op de komende ledententoonstelling van de Boterhal in december.

Als favoriete kunstenaar noemde Yvonne deze keer Gustaf Klimt, vooral om het kleurgebruik, het fragmentarische wat ook in zijn werk zit en het gebruik van goud.

We draaiden deze uitzending natuurlijk kerstmuziek: Do met 'Everyday is Christmas', Mahalia Jackson met 'Hark the Herald Angels sing' en Bishop Caines met 'The Christmas Song'.
Yvonne had Katie Melua en Cajun muziek meegenomen.

www.yvonnealting.nl
www.compleetfm.nl

P.s. en op de valreep kregen we nog een goed bericht bij Compleet FM: de licensie voor de komende  5 jaar gaat weer naar Compleet FM. We kunnen dus nog even doorgaan met radio maken!

Yvonnes atelier in de Artfarm


Geen opmerkingen:

Een reactie posten