vrijdag 15 april 2016

Interview Afra Beemsterboer en Marieke Neesen

Vrijdag 1 april j.l. had ik een interview met Afra Beemsterboer en Marieke Neesen in mijn radioprogramma Kunst Compleet.
We praten o.a. over Afra's nieuw uit te komen boek, de glossy naar aanleiding daarvan en Verhalen Halen, een schrijversevenement dat in september gaat plaatsvinden.
Het tiende boek van Afra komt 8 mei uit en heet 'Banden van vroeger'. Afra is schrijfster van 'feelgoodromans', de vroegere streekromans. Haar stijl kenmerkt zich door de goed uitgewerkte karakters van haar hoofdpersonen. De 'spelers' zijn vaak gewone mensen die groeien door het oplossen van hun problemen. Afra's romans spelen zich af tegen een landelijke achtergrond.
Marieke stelde, n.a.v. het nieuwe boek, voor een glossy uit te brengen ter ere van Afra. Mariekes stichting Lief Langedijk heeft de sponsering van de glossy op zich genomen. Een hele klus, zelfs een avontuur volgens beiden, maar het zal dan uiteindelijk tegelijk met het nieuwe boek op 8 mei verschijnen.
Verhalen Halen is een ander project waar de dames zich op gestort hebben. In het weekend van 25 september wordt dit verhalenfestival gehouden. Schrijvers uit Langedijk zullen dan act de presence geven en o.a. voorlezen uit eigen werk. Op een aantal plekken in Noord Scharwoude, o.a. Het Geoffrey Donaldson Instituut en galerie Ronald Kraayeveld, kunnen bezoekers dit evenement bijwonen.
Wij houden in ieder geval de berichten daarover in de gaten!
Als laatste besteden we aandacht aan het Lief Langedijkconcert dat de volgende dag gaat plaatsvinden, met o.a. de single van Helen Botman 'People'. Deze single is speciaal gemaakt voor het Lief Langedijkconcert en de opbrengst ervan gaat naar 'Musicians without borders'.
Ook wordt op dezelfde avond voor het eerst de Martin Neesenprijs uitgereikt. De prijs is bedoeld voor verenigingen/instellingen in Langedijk die zich o.a. bezighouden met goede doelen en een positieve bijdrage leveren aan de Langedijker gemeenschap.

Afra had deze keer de muziek meegenomen. We draaiden o.a.: Anuna met 'Rio, Rio', Sarah Brightman met 'Scarborough Fair' en natuurlijk Helen Botman met 'People'.

De herhaling is al geweest, maar vast terug te vinden op uitzending gemist op www.compleetfm.nl




Geen opmerkingen:

Een reactie posten