vrijdag 30 augustus 2013

Interview Ellen Frieda de Nooijer

Sinds 2007 presenteer ik het radioprogramma 'Kunst Compleet' bij radio Compleet FM. Kunst Compleet is een kunst en - cultuurprogramma waarin o.a. aandacht is voor de individuele kunstenaar, kunstkenner, musicus, theatermaker, schrijver, groep en/of band. In de knusse studio van CompleetFM worden de kunstenaars in een relaxte sfeer geïnterviewd met eigen muziek, waardoor het een persoonlijk gesprek wordt. Daarnaast is er ook aandacht voor regionale musea, galeries, actuele tentoonstellingen, voorstellingen en/of optredens.
Het programma is elke vrijdag te beluisteren van 11.00u-12.00u.

Vanmorgen was beeldend kunstenaar Ellen Frieda de Nooijer te gast. We kennen elkaar o.a. van de WarChild expositie en veiling die afgelopen maart werd gehouden.
Ellens werk bestaat uit beelden van verschillende materialen. Zo werkt zij veel met brons en steen maar ook met kunsthars en roestvrijstaal. Haar beelden kenmerken zich door het openwerken van figuren en dieren, waarbij de lichtval en de tussenruimtes belangrijk zijn. Daarnaast zijn taal, humor en 'de jas' belangrijke gegevens in haar werk. Op het ogenblik is zij ook bezig met schilderijen waarin zij naast acrylverf ook stalen objecten verwerkt. Haar werk is in oktober te zien op de Kunst10Daagse in Bergen.
Haar favoriete kunstenaars zijn o.a. Giacometti en Mondriaan.
Ellen had ook zelf muziek meegenomen die we tijdens het programma gedraaid hebben. Aan bod kwamen o.a. Simeon ten Holt, George Michael, Amy Winehouse, Barry White en The Doors. Op mijn vraag 'waarom dan the Doors?', antwoordde ze: 'Jeugdsentiment!'

Dit interview wordt volgende week vrijdag 6 september herhaald en is binnenkort te beluisteren op 'uitzending gemist'.

www.compleetfm.nl
www.efdenooijer.nl

                                   Ellen in de studio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten