vrijdag 11 oktober 2013

Interview met Jyoti Verhoeff

Vanmorgen was Jyoti Verhoeff te gast in mijn programma Kunst Compleet.
Jyoti is singer/songwriter en speelt daarnaast piano. Op het ogenblik doet zij mee aan de Grote Prijs van Nederland. Op 24 oktober a.s. staat zij samen met Maya Fridman, haar begeleidster op cello, in de halve finale. Jyoti's muziek is vooral sferisch, beeldend en filmisch te noemen. Een magische ervaring zoals de schrijvende pers haar muziek vaak omschrijft.
Jyoti haalt haar inspiratie uit flarden beelden, gesprekken of geluiden. Daarnaast is de natuur ook een grote inspiratiebron en het gegeven dat het niet gaat om het 'ik' maar het 'wij' in onze samenleving. Zo zijn we allen, mens en natuur, met elkaar verbonden. We hebben het ook even over onze acties als mens die consequenties hebben voor anderen op deze aardkloot. Zoals b.v. het weggooien van plastic hier in Nederland dat consequenties kan hebben voor vogels in de Stille Zuidzee. Mooi om op deze manier met muziek en de wereld bezig te zijn. Haar muziek is opgenomen in een aantal Nederlandse natuurfilms.
Binnenkort gaat zij met Maya op tournee in Duitsland als support act voor de Duitse folkgroep Faun.
Tijdens de uitzending hebben we drie nummers gedraaid van haar EP Phoenix: 'Field of Night', 'Weaving Web' en 'Elisa's Laughter'. Daarnaast 'Atlas' van Coldplay en 'the A-team'van Ed Sheeran.

Deze uitzending wordt vrijdag 18 oktober herhaald.

www.jyotiverhoeff.nl
www.compleetfm.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten