vrijdag 25 oktober 2013

Mooi weer tijdens de K10D Bergen

De afgelopen dagen was het prachtig weer voor de Kunst10Daagse in Bergen. Veel zon, goede temperatuur, weinig wind en vooral droog zodat veel bezoekers de Buerweg wisten te vinden. Volgens velen is het nog nooit zo druk geweest dus misschien heeft onze posteractie geholpen.
Met Piet en Joke heb ik vooral de middagen bezet omdat Mariëtte 's middags voorstellingen heeft in haar theater de Fierkroon. Omdat het ook herfstvakantie is deze week, geeft ze daar 's middags voorstellingen met haar poppentheater. Piet en Joke staan veel buiten, Joke is ook buiten aan het werk, en vangen de bezoekers op en nemen ook mijn werk waar. Ik ben vooral binnen, afwisselend bij mijn werk en Mariëttes werk.
De afgelopen dagen waren dus druk voor ons allemaal. De combinatie mozaïek, beelden en schilderijen pakt goed uit. Mensen zijn geïnteresseerd en nemen veel kaarten, cursusfolders en andere informatie mee. Soms is het zo druk dat je nauwelijks tijd hebt met iedereen te praten. Wat ook weer niet zo erg is omdat mensen natuurlijk ook rustig moeten kunnen kijken. Nog niets verkocht, maar wat niet is, kan nog komen. Ik hoop vooral dat er ook wat mensen zich aanmelden voor de cursussen.

Een ouder echtpaar dat vanmiddag langskwam, maakte op ons nogal indruk. Beide in de tachtig, heel slecht ter been, kwamen ze met een invalidewagen voor de deur rijden. Arm in arm, schuifelend van het ene beeld naar het andere schilderij, vonden ze alles even prachtig. "Ja", zeiden ze tegen Joke; " we kunnen wel thuis blijven zitten, maar dan zien we niets en we spreken nooit andere mensen". "Krijgt u dan nooit visite?": vroeg Joke. "Jawel, maar díe verhalen kennen we nu wel. We willen weleens wat anders horen en zien!" Toen ze weggingen, bedankten ze ons voor al het moois dat ze gezien hadden. :)

Verder nog weinig gezien van de K10D: de Windnomaden (weinig wind, dus dág concept), de kunstgroep in scouting de Burcht (wisselend van niveau, leuk concept van Cora Vries) en Schlessart aan de Voert met vooral goed en bijzonder werk van Ad Groot.
Dit weekend maar eens verder 'exploren'.

                                          Mozaïek van Mariëtte


Geen opmerkingen:

Een reactie posten