zaterdag 3 mei 2014

Filmen bij Schoorldam 2

Vandaag heb ik voor de tweede keer gefilmd bij Schoorldam voor SCHoK, én leuke bijkomstigheid; ook voor de Noord-Holland Biënnale eind juni waar ik voor uitgekozen ben. Deze (kunst) film krijgt dus een expositievervolg.
Jeroen was deze keer mee en omdat er eigenlijk nog een schip op de film moet komen, wat is het Noordhollands Kanaal zonder schepen, maken we gebruik van de speciale app die Jeroen op zijn telefoon heeft. Met deze app kun je zien waar en welk schip zich in Nederland bevindt dus ook op het Noordhollands Kanaal.
De hele morgen is er geen schip te bekennen en dan opeens verschijnt er een schip op de kaart. We springen gauw in de auto en hopen dat we nog op tijd zijn!
Bij Schoorldam aangekomen blijkt de app niet helemaal accuraat te zijn, het schip verdwijnt zelfs een paar keer in de weilanden of neemt een weg, daarom wachten we nog zeker drie kwartier voordat het bij Schoorldam is. Deze tijd benutten we goed door andere opnames te maken van de brug en het dorp. Als het schip, een groot schip voor Rijncruises, dan uiteindelijk door de brug gaat, hebben we een paar mooie opnames te pakken. En het weer zit ook nog mee.
Waaiden we deze keer dan niet uit onze jas? Natuurlijk wel! Je kunt niet alles hebben. :)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten