maandag 4 augustus 2014

Kunstroute Zijpe

Gistermiddag hebben Jeroen en ik Kunstroute Zijpe gedaan. Het is mooi weer, niet te warm, dus een mooie gelegenheid de route met kunst buiten te volgen en de kerken met kunstwerken (alleen op zondag open) binnen te bekijken. Het thema is dit jaar 'beweging'.
De route is 17 km en begint in Burgerbrug en eindigt in Oude Sluis en volgt de Grote Sloot waar aan de westkant de kunstwerken buiten te bewonderen zijn. Zeven professionele kunstenaars zijn voor deze route uitgekozen: Annelies Horden, Breuer&vanOlst, Judith Hebley, Mai Movrin, Peter Bergenhenegouwen en Truus Heuvel. In totaal staan er zo'n 40 werken opgesteld met natuurlijk veel beelden en installatieachtige werken. Op zich zou dat genoeg moeten zijn maar omdat er ook veel klein werk tussen staat, vinden we dat er wel wat meer uitgepakt had mogen worden. Meer kunstenaars en groter werk zogezegd omdat de grotere kunstwerken nu eenmaal beter opvallen in zo'n weiland en meer kunstenaars omdat dat meer afwisseling geeft. Ook het foldertje vinden we erg onoverzichtelijk en eigenlijk slecht gemaakt. Desalniettemin hebben we erg mooi en goed werk gezien dus daarvoor hoef je het niet te laten.
In de kerken in Burgerbrug, Sint Maartensbrug, Schagerbrug en Oude Sluis zijn afwisselend amateurs en (dezelfde) professionele kunstenaars te zien. De laatste kerk in Oude Sluis vonden we een topper met het werk van o.a. Breuer&vanOlst en Gerda Schimmel. Zij maakt o.a. prachtige beelden van draad en zeildoek.
Verder zijn er langs de route nog her en der projecten van scholen en amateurkunstenaars te zien en ook leuk, dit jaar doet zorgboerderij Croon en Bergh mee met kunstwerken van mensen met een verstandelijke beperking.
Al met al zijn we zo'n drie uur bezig, met onderweg een ijsthee en een cola, en hebben we geen tijd meer voor de kerk in Petten. Misschien doen we die nog eens apart hoewel we wel moeten opschieten dan want het hele evenement is 17 augustus a.s. alweer over.

Breuer&vanOlst

Peter Bergenhenegouwen
                                       

Breuer&vanOlst

Gerda Schimmel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten