zaterdag 7 maart 2015

Interview Annemiek van Kollenburg

Gistermorgen had ik een interview met Annemiek van Kollenburg in mijn radioprogramma Kunst Compleet.
Annemiek is beeldhouwster en komt uit Purmerend. Zij maakt voornamelijk abstracte beelden van keramiek met af en toe een uitstapje naar grote beelden in de openbare ruimte.
Nadat Annemiek tekenen, schilderen en grafiek heeft gedaan op de Rietveld Academie en daarna ook een tijdje hiermee gewerkt heeft, krijgt zij belangstelling voor 3d werk en m.n. het werken met klei. Eerst leerde zij werken met een draaischijf maar al gauw stapte ze over op keramiek. Het bakken en glazuren met pigmenten heeft vooral haar belangstelling.
De basis van haar werk ligt in de architectuur, o.a. in lemen huizen uit Mali, waarbij de balans tussen licht en donker, binnen en buiten, open en gesloten belangrijk is. Annemiek streeft naar krachtige monumentale vormen.
Haar werk is regelmatig te zien op exposities en ondanks de wat mindere tijden verkoopt Annemiek regelmatig. Binnenkort heeft Annemiek een expositie bij de Ploegh, de kunstenaarsvereniging uit Soest/Amersfoort waar zij lid van is.

We praten natuurlijk ook over het nieuwe item bij Kunst Compleet n.l. favoriete kunstenaars. Annemiek noemt o.a Richard Serra en Mark Rothko. Beide natuurlijk om het monumentale abstracte werk.

De muziek van Annemiek bestond deze keer uit Bruce Springsteen met 'Born in the USA', The Stones en Melissa Etheridge met 'You can sleep while I drive'
Ik vind het wel een leuk contrast: die kleine bescheiden vrouw (want dat is Annemiek) die zo van rockmuziek houdt!

Volgende week vrijdag 13 maart wordt deze uitzending herhaald.


www.compleetfm.nl
www.annemiekvankollenburg.nl

Werk van Annemiek van Kollenburg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten