vrijdag 9 oktober 2015

Interview Bernard Dov Wisser

Vorige week vrijdag had ik een interview met de mannen van Expo72, Bram Bus en Marvin den Bakker, én met beeldend kunstenaar Bernard Dov Wisser.
Bernard exposeert n.l. nog t/m 11 oktober bij Expo72 en het leek me leuk om een interview met alledrie te doen. Expo72 is een bijzondere expositieplek in Alkmaar en verdient wel wat aandacht, bovendien is de expositie van Bernard de moeite waard. Twee vliegen in een klap dus maar in dit geval drie vliegen...
Het werd een heel leuk en interessant interview, ik kan niet anders zeggen. De mannen zaten erg op hun praatstoel, vooral Bernard. Geanimeerd vertelde hij over de expositie en de goede samenwerking met Bram en Marvin. Aanleiding voor deze expositie is de 80e verjaardag van Bernard volgend jaar mei. De expositie heet "80th Year On Earth One-Man Show" en werd geopend door Eric Beets, een goede vriend van Bernard. Bernard noemde het 'full circle' omdat Eric de eerste in Nederland is geweest die over zijn werk schreef en nu zoveel jaar later de expositie op 13 september opende.
We praten natuurlijk over Bernards werk, abstract maar toch niet helemaal, soms psychedelisch maar altijd kleurrijk, zijn thematiek, leven en werk als kunstenaar. En dat allemaal in het Engels omdat Bernard uit Amerika komt en na zoveel jaar in Nederland de taal nog steeds moeilijk vindt.
Soms vergeet ik dat we een interview hebben en het uur is dan ook zo om. We spreken daarom af volgend jaar nog eens een interview te doen.

Natuurlijk hadden de mannen ook muziek meegenomen:
Bram, net als vorige keer; Proby met Kevin Berry.
Marvin; Typhoon met Liefste en Moz Def met Sunshine
En Bernard; Hotel Costes met Pacal.
Aan Jeff Buckley kwamen we helaas niet toe.

De herhaling is inmiddels geweest maar de uitzending is nog wel terug te horen via Uitzending Gemist op de website van Compleet FM.

www.compleetfm.nl
www.expo72.nl



Geen opmerkingen:

Een reactie posten