zondag 22 november 2015

Interview Ronald Kraayeveld

Vorige week vrijdag had ik een interview met Ronald Kraayeveld in mijn radioprogramma Kunst Compleet. Ronald heeft een galerie in het dorp (Noord Scharwoude) en was voor de tweede keer te gast.
De galerie vertoont deze keer nooit eerder vertoond werk van o.a. Westfriese naïeve kunstenaars.
De schilderijen komen van een particulier verzamelaar die het werk in de jaren zeventig rechtstreeks van de kunstenaars gekocht heeft. In de verzameling zit topwerk van Jannie Kuiper-Wetsteen, Cornelis Kraaij, Willem van Dok en Leo Neervoort. Ook is er werk van Plony van der Knaap van wie al jaren geen werk meer is aangeboden.
Ook deze expositie is een succes net als de vorige expositie over naïeve kunstenaars. We praten vooral over hoe dat komt. Volgens Ronald trekken de dagelijkse taferelen en de herkenbare plaatsen veel belangstellenden uit de omgeving. Ondanks de wat 'platte' afbeeldingen en relatief simpele plaatjes.
De expositie is nog te zien t/m half december. En de website van de galerie is ook bijna klaar!

Deze keer had ik wat verzoekjes wbt de muziek. We draaiden 'I will' van de Beatles en 'My Wish' van Rascal Flatts. Ook Ronald had muziek meegenomen. Deze keer o.a. 'Take 5' van het Dave Brubeck Quartet en natuurlijk wat tangomuziek!

De herhaling is inmiddels geweest maar de uitzending is nog wel terug te horen via 'uitzending gemist' via de website van Compleet FM


Zeilboten van Willem van Dok


Geen opmerkingen:

Een reactie posten