zondag 15 november 2015

Kranenburgh Bergen

Ons geplande uitje naar Kranenburgh staat vanmiddag op het programma!
Eerst naar de zaal met het werk van Herman van Veen. Ook vanmiddag staat er een lezing gepland in deze zaal, wat wij zeer onhandig vinden, en we zijn net op tijd om het werk te zien.
Het werk van van Veen is o.a. gebaseerd op de zee en de elementen. Het werk is groot, kleurrijk, vooral blauw, én abstract. Het spreekt ons erg aan, vooral het werk op papier.
Daarna gaan we naar de expositie van Sjoerd Buisman. De expositie heet "de Bomen van Buisman". Verwacht geen landschappen op canvas. Wat je ziet zijn kunstwerken van soms levende bomen, struiken, takken en bladeren waarmee Buisman manipuleert en die hij observeert. Soms legt hij een knoop in een boom en laat de natuur verder zijn gang gaan. Daarnaast zijn er objecten te zien van brons, hout, plastic en ander materiaal die ook verwant zijn aan de boom. Zelf omschrijft Buisman zijn werk als 'plastische gebeurtenissen in de natuur'.
Het is echt fantastisch werk! Bomen zijn ook nog steeds een van mijn favoriete onderwerpen, ook in mijn werk en het is geweldig om te zien hoe Buisman hier zijn levenswerk van heeft gemaakt: prachtig gemaakt, soms poëtisch, soms robuust en altijd mooi om naar te kijken.
Nog te zien t/m volgende week!
Werk van Herman van Veen

Sjoerd Buismans 'Ouroubouros' (van takken)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten