maandag 6 juni 2016

Interview Martin de Rooij

Afgelopen vrijdag had ik een leuk gesprek met beeldend kunstenaar Martin de Rooij in mijn radioprogramma Kunst Compleet.
Martin komt uit Enkhuizen en maakt voornamelijk aquarellen. Ik had nog nooit een aquarellist in mijn programma gehad dus dat leek me wel een leuke afwisseling t.o.v. eerdere kunstenaars en leuke informatie voor de luisteraars.
Martin aquarelleert al heel lang en hij houdt zich voornamelijk bezig met stadsportretten en landschappen. Vooral de Westfriese Omringdijk is een van zijn geliefde thema's.
Daarnaast is Martin docent Tekenen op een middelbare school in Hoorn en dat is ook iets wat hij erg graag doet. Ondanks alle veranderingen op school en de veranderingen binnen het vakgebied geeft hij nog steeds met veel plezier les. Hij zal het dan ook missen als hij over drie jaar met de VUT gaat.
Martin heeft deze dag speciaal voor de radio vrij genomen, ook omdat hij 's middags in Schoorl een demonstratie aquarelleren geeft. N.a.v. de expositie 'Picasso in Holland' in het Stedelijk Museum Alkmaar is Martin gevraagd om precies op de plek in Schoorl waar Picasso ook heeft geschilderd, een demonstratie te geven. Een en ander zal aangekleed worden met klederdracht, een onderwerp waar Picasso zich ook mee bezig hield toen hij in Schoorl werkte.
Martin vindt het een hele eer dat hij hiervoor is gevraagd en hoopt dat het mooie weer veel bezoekers gaat trekken. In ieder geval komt er een bus met bezoekers speciaal uit Alkmaar langs om de demonstratie aquarelleren en Martins werk te zien.

Bij het vaste item in Kunst Compleet n.l. 'favoriete kunstenaar' noemde Martin o.a. Vermeer maar ook Renaissance kunstenaars als Fra Angelico en beeldhouwer Donatello.

Ook deze keer had Martin zelf muziek meegenomen. We draaiden o.a. 'Hurt' van Johnny Cash en 'Clear Spot' van Captain Beefheart.

A.s. vrijdag wordt deze uitzending nog een keer herhaald!
www.compleetfm.nl
www.martinderooij.nl

Werk van Martin de Rooij


Geen opmerkingen:

Een reactie posten