vrijdag 6 december 2013

Liefst Abstract

Vandaag ben ik met Frits Klaver op bezoek geweest bij de Kunstuitleen in Alkmaar. De Kunstuitleen had ons uitgenodigd om eens te komen praten over de expositie 'Liefst Abstract', een conceptplan en expositie van ons die we een tijdje geleden bij de Kunstuitleen Alkmaar ingediend hebben.
Leuk dus om te horen vanmorgen dat ze er wel oren naar hebben. Alles onder voorbehoud dat wel, maar het ziet er naar uit dat we eind volgend jaar of begin 2015 in de Kunstuitleen kunnen gaan exposeren met deze expositie.
'Liefst Abstract' is ontstaan vanuit de behoefte ons eigen werk, wat zuiver abstract is, meer onder de aandacht te brengen. Helaas is het zo dat het realistische werk in de beeldende kunst nog steeds de boventoon voert, hoewel er nog steeds veel kunstenaars zijn die abstract werken en ook op goed en hoog niveau. Door een aantal kunstenaars toe te voegen aan deze expositie hopen we meer aandacht te krijgen voor abstracte kunst.
De expositie 'Liefst Abstract' belicht zeven kunstenaars die elk vanuit hun eigen discipline en belevingswereld vorm geven aan abstract. Wat zij gemeen hebben is hun eigen vormentaal. Kunstenaars die kunst maken die op het eerste gezicht niet benoembaar is en meer vraagt van de beschouwer dan alleen maar 'geconditioneerd kijken en begrijpen'. Kunstenaars ook die gaan voor de 'totale' abstractie. De volgende kunstenaars hebben we uitgenodigd voor 'Liefst Abstract': Eric Beets, Jan de Beus, Roland de Jong Orlando, Vivian Rozenbeek en Rob de Vries. Samen met ons eigen werk hopen we er een mooie expositie van te maken. Nu maar duimen dat het officieel doorgaat!

                                          'Strooilijnen' - 2011,  Frits Klaver

Geen opmerkingen:

Een reactie posten