zaterdag 8 februari 2014

Drie telefonische interviews

Gistermorgen had ik drie telefonische interviews in mijn radioprogramma Kunst Compleet.
Geen gast in de studio dus, maar drie kunstenaars aan de telefoon die elk afzonderlijk iets vertellen over een actuele expositie of evenement. Ik doe dit af en toe, vooral voor de afwisseling maar ook omdat je dan een totaal andere discipline binnen de kunst kunt belichten. Deze keer was het toegepaste kunst met het interieurdesign van Madeleine Waalkens.
Maar het eerste interview begon met Antoinette Rentenaar van ExpoXXL. ExpoXXL wordt elk jaar in de mooie Pancratiuskerk in Oosterblokker gehouden. Ik heb er zelf twee jaar geleden geƫxposeerd en de ruimte en mogelijkheden voor kunstenaars zijn echt goed. Dit jaar wordt de expositie in het voorjaar en het najaar georganiseerd. En voor 15 en 16 maart zoeken ze dus nog kunstenaars, m.n. schilders.
Het tweede interview was met Madeleine Waalkens. Zij heeft haar atelier op de ArtFarm en houdt open atelierdagen van 1 tot 9 maart a.s. Madeleine is interieurdesigner en legt de nadruk op persoonlijke sfeer en duurzaamheid. Dit doet zij o.a. met mooie potten, vazen, schalen en compleet opgemaakte stukken en accessoires. Tijdens de open atelierdagen geeft zij ook persoonlijk advies en kun je korting krijgen op aangekochte stukken.
Het laatste interview was met Sarai de Haan van het Grafisch Atelier Alkmaar. Op het ogenblik heeft zij een expositie o.a. met Marja Vleugel bij Expo072 bij 072 aan de Koelmalaan in Alkmaar. Daar laat zij o.a. grafiek zien. Daarnaast is zij beheerder van het Grafisch Atelier en heeft zij iets uitgelegd over het Grafisch Atelier en deze werkplaats voor kunstenaars die met grafiek bezig zijn. Zo kun je tegen een redelijke prijs o.a. etsen, steendrukken, litho's maken en gebruik maken van de apparatuur en andere faciliteiten.

Natuurlijk was er ook muziek tijdens het programma, anders is het geen radio natuurlijk. :)
Deze keer door mij uitgezocht: o.a. Racoon met 'the Shoes of Lightning' en 'Blue Bitter Sweet' van Ilse de Lange.

Volgende week vrijdag 14 februari wordt deze uitzending herhaald.

www.ccp.nu
www.madeleinewaalkens.nl
www.grafischatelieralkmaar.nl






Geen opmerkingen:

Een reactie posten