vrijdag 21 februari 2014

Interview met Freya Boekel

Vanmorgen was sieradenmaker Freya Boekel te gast in mijn radioprogramma Kunst Compleet.
Freya is zo'n zeven jaar geleden begonnen met sieraden maken door een cursus edelsmeden te volgen bij Joyce van Bruggen den Boer. Joyce staat bekend om haar korte cursussen edelsmeden waar je naast de techniek ook leert je eigen creativiteit te ontwikkelen. Vanaf het eerste moment van de cursus werd Freya gegrepen door het materiaal metaal en zilver en door vervolgens edelstenen te verwerken in haar werk ontstond al gauw een eigen stijl.
Het werk is vaak groot en wat abstract van vorm en bestaat uit kettingen, bijzondere ringen en oorbellen. Armbanden maakt zij eigenlijk nooit omdat ze ze zelf niet draagt. Het is echter wel mogelijk om een armband te laten maken in opdracht. Freya maakt eigenlijk alles wat zij zelf mooi vindt en draagt, om het daarna in de verkoop te doen. Zo heeft zij een dubbele ring in het assortiment die heel goed draagbaar is.
Naast het werken met sieraden en het exposeren, assisteert Freya tegenwoordig ook bij de cursussen van Joyce van Bruggen den Boer. Ooit als leerling begonnen is Freya nu zelf instructeur.

Daarnaast had ik een telefonisch interview met Els Ellen van galerie Windkracht 13 in Den Helder. Vanaf zondag 9 maart is daar een expositie te zien met werk van Yvonne Alting en Gerrit Bosma. Windkracht 13 organiseert naast exposities ook muziekavonden. A.s. zondag is er b.v. een optreden van Ierse zanger Kieran Halpin. Omdat het in Den Helder niet zo goed gaat met de kunst, probeert Els een breder podium te bieden aan kunst en cultuur. Wat overigens aardig lukt: de galerie bestaat inmiddels twaalf jaar!

Freya had natuurlijk muziek meegenomen die we tijdens de uitzending gedraaid hebben: o.a. Sheryl Crow met 'All I wanna do' en Joe Cocker met 'N'oubliez jamais'.
Gewoon, omdat Joe Cocker zo'n mooie stem heeft!

Volgende week vrijdag 28 februari wordt deze uitzending herhaald.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten