donderdag 17 april 2014

Filmen bij Schoorldam 1

Vandaag heb ik met Marjan, een goede vriendin, gefilmd bij Schoorldam. Omdat ik meedoe met SCHoK, de Schoorlse Kunsten, en een film wil maken over het Noordhollands Kanaal i.h.k.v. 'Urban Landscapes', zijn we daar dus vanmiddag in Schoorldam aan het kanaal gaan filmen.
Het blijft een bizarre plek dat Schoorldam. Nu de weg naar Den Helder er niet meer doorheen gaat maar omheen, is het hele dorp uitgestorven. Op de eens zo drukke weg en het kruispunt naar Schoorl/Petten waar een drukbezocht wegrestaurant staat, groeien nu het gras en het onkruid op de weg. Het wegrestaurant staat er nog steeds maar is gesloten en het ziet eruit alsof het voorlopig ook zo gesloten blijft. Veel huizen staan te koop en veel andere winkeltjes en bedrijfjes zijn gesloten of al leeg en verlaten.  Een heel vervreemdend effect, te meer omdat we hier zo'n anderhalf jaar geleden nog in de file stonden om op het strand te komen.
Ook het kanaal is een stuk rustiger geworden. Er vaart één binnenvaartschip, dat we helaas niet hebben kunnen filmen, en in de twee uur dat we er zijn, komt er welgeteld één jacht voorbij.
Toch hebben we goede opnames kunnen maken. Het desolate van dorp en het kanaal staan er in ieder geval goed op.
Alleen het weer zat niet mee. Ook nu waaiden we uit ons jas!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten