zaterdag 26 april 2014

Interview Eva van Baar

Gistermorgen had ik een interview met schrijfster Eva van Baar in mijn radioprogramma Kunst Compleet.
Een leuke afwisseling. Altijd maar interviews met beeldend kunstenaars gaat ook wel eens vervelen (valt mee hoor!) dus voor mij is het een welkome verandering.
Eva heeft eerder columns geschreven voor Trouw en de Viva en heeft inmiddels vier boeken op haar naam staan. Twee boeken voor volwassenen en twee boeken voor kinderen.
Eva schrijft vooral over onderwerpen die herkenbaar zijn voor lezers en dicht bij haar zelf en haar ervaringen liggen. Dat kunnen wat zwaardere onderwerpen zijn die zij van redelijk dichtbij heeft meegemaakt maar ook alledaagse onderwerpen die haar en haar omgeving bezig houdt.
In het boek 'Doolhof of Labyrinth', waarin haar columns gebundeld zijn, schrijft zij o.a. over haar kinderen en de alledaagse herkenbare rompslomp eromheen maar b.v. ook over het begrip geluk en haar observeringen over geluk. Tijdens de uitzending leest Eva wat uit haar columns voor.
Thema's als geluk, goud zoeken en vergrijzing gebruikt zij ook voor haar cursussen bij het Schrijfpodium. Het Schrijfpodium heeft zij opgezet met Saskia van der Werff en het Socratisch café. Door de wijze van Socrates te gebruiken, door o.a. vrij van mening te schrijven en gewoon te dóen, ontstaat er een vrijheid tijdens het schrijven die cursisten kan helpen verder te komen.
Wil je daar meer over weten dan kun je op Eva's website kijken:
www.evavanbaar.nl

Natuurlijk had Eva ook muziek meegenomen: swingen bij the Village People met 'YMCA', en 'Somewhere over the Rainbow' in een versie van Louis Armstrong.

Volgende week vrijdag 2 mei wordt deze uitzending herhaald.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten