woensdag 9 juli 2014

'Facetten'; een overzicht van kunst uit Zutphen

Ondanks dat we de afgelopen dagen best goed weer hebben, komt het nu al twee dagen met bakken uit de hemel. Daarom wordt het tijd om het blog bij te werken nu we ook een beetje een goede wi-fi verbinding hebben.
Gisteren zijn Jeroen en ik dus in het Stedelijk Museum Zutphen beland. Leuk museum kan ik wel zeggen. De onderste verdieping en benedenverdieping heeft een collectie kunst en cultuur uit Zutphen. De gewone voorwerpen die je in een Stedelijk Museum kunt verwachten: schilderijen, voorwerpen, zilver en geschiedenis van een paar eeuwen. Daarnaast ook werk van plaatselijke kunstenaar Henk Bouwman die bezig is een panorama te tekenen van Zutphen à la Panorama Mesdag. Op zaterdag kun je hem in levende lijve aan het werk zien.
Wel aardig allemaal maar we zijn speciaal gekomen voor de tentoonstelling 'Facetten', een overzichtstentoonstelling van hedendaagse Zutphense kunstenaars. Dit kan tegenvallen, weten we uit ervaring maar gelukkig is dat helemaal niet zo. Mooi en goed werk van professionele kunstenaars. Jong en oud zijn vertegenwoordigd en ook de technieken zijn divers.
Het werk van Miriam Verbeek spreekt mij erg aan. Zij werkt met wol dat zij vervilt tot wandpanelen. Haar inspiratiebron is de natuur in relatie tot de mens. Het werk is veelal abstract en heeft een mooie diepgang. Daarnaast valt het werk van Krin Rinsema en fotograaf Wim Bannink op.
Alles bij elkaar een goede afwisselende tentoonstelling met zo'n 17 kunstenaars uit Zutphen en omstreken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten