vrijdag 9 januari 2015

Drie telefonische interviews

Vanmorgen ben ik, ondanks de griep, weer begonnen met mijn radioprogramma Kunst Compleet. Na vijf weken op de bank gehangen te hebben, het duurt heel lang deze griep (!), wordt het tijd weer eens tegen wat andere muren aan te kijken. In dit geval de muren van de studio.
Ik heb drie telefonische interviews gepland met drie kunstenaars die allemaal met een bijzonder project het nieuwe jaar beginnen.
We starten met Nico Kool. Althans dat is de bedoeling. Het is in eerste instantie moeilijk om hem te pakken te krijgen. Gelukkig draaien we twee muzieknummers achter elkaar dus hebben we even tijd maar als hij dan uiteindelijk live in de uitzending is, valt de verbinding weg. En dat is héééél fijn tijdens een live uitzending!
Ron en ik zijn inmiddels geroutineerd, ook in dit soort situaties, dus kondig ik maar weer af en draaien we opnieuw muziek.
Dan maar eerst bellen met Marli Turion, onze tweede gast. Zij is gelukkig wel thuis en goed bereikbaar. Uitgebreid vertelt zij over de expositie 'Wormholes Project', die zij samen met haar man Gijs van Noort heeft in galerie de Meerse in Hoofddorp. Een expositie waarbij de verbeelding en fantasie een grote rol speelt. En een expositie waarbij men even uit zijn eigen wereld kan stappen door de 'danspartijen, bouwsels en labyrintische omgevingen.' De expositie is te zien van 8 januari t/m 15 februari.
Ondertussen heeft Nico zelf naar de studio gebeld en na het interview met Marli en de muziek pakken we gewoon de draad weer op. Nico is voor een jaar als gastcurator aangesteld bij theater Cool in Heerhugowaard. Eerst exposeert hij zelf vanaf volgende week zo'n zes weken en daarna nemen Heerhugowaardse kunstenaars, die Nico uitgezocht heeft, het over. De exposities zullen in het teken staan van Heerhugowaard: van de veranderende omgeving tot de flora en fauna.
Het laatste interview heb ik met Eric Beets. Volgende week vrijdag 16 januari organiseert hij met Joost Zwagerman een speciale avond in Hotel Merlet (Schoorl) over Lucebert. Van Eric zullen er schilderijen te zien zijn en Joost Zwagerman vertelt iets over het werk van Lucebert. De avond begint met een diner en de gasten kunnen de volgende dag een Lucebert rondleiding krijgen in museum Kranenburgh.
De avond is uitverkocht en dat is natuurlijk leuk om te horen.

Al met al is het een leuke rommelige uitzending geworden. De muziek was o.a. van Mr. Probz, Jesse J. en Maroon 5.
Volgende week vrijdag 16 januari wordt deze uitzending herhaald.

www.compleetfm.nl







Geen opmerkingen:

Een reactie posten