zondag 19 april 2015

Interview Irene van der Veur en Elly Korteweg

Eergisteren had ik een interview met Irene van der Veur en Elly Korteweg in mijn radioprogramma Kunst Compleet.
Irene en Elly komen allebei uit Schagen en organiseren in het kader van '600 jaar stad Schagen' een kunstroute door het historische centrum. Als basis is de bekende stadswandeling genomen.
De kunstroute heeft als titel “Kunst zetelt in Schagen" omdat langs de route kunstzinnige stoelen te zien zullen zijn. 
Alle 25 deelnemende kunstenaars hebben n.l. een stoel gekregen met de bedoeling hier iets mee te doen; beschilderen, verbouwen, aanvullen met van alles, zolang het thema maar 'Schagen' is. De stoel moet wind- en waterproef zijn en moet ook zó geplaatst worden dat hij stevig staat/hangt en men er niet eenvoudig bij kan komen. De stoelen zullen, net als alle andere activiteiten in Schagen, van 16 mei t/m 30 augustus a.s. te zien zijn.
Aan deze kunstroute is ook een publieksprijs verbonden; iedereen kan gedurende de gehele periode een formulier inleveren bij de VVV met het nummer van de favoriete kunststoel.
Irene en Elly zijn nog druk bezig met alle voorbereidingen en hebben omdat zij zelf kunstenaar zijn ook een stoel onder handen genomen. Een drukke tijd voor allebei maar zo te horen hebben ze er erg veel zin in.

We hebben het natuurlijk nog even over de favoriete kunstenaars van beide dames. Irene noemt o.a. Klaas Meesters; kleurrijk abstract werk dat zowel in haar galerie als bij haar thuis hangt. Elly noemt Marc Manders. Dat verbaast mij niets omdat deze kunstenaar om zijn bijzondere textiele werken bekend staat en Elly zelf textielkunstenaar is.

De muziek die we tijdens het programma gedraaid hebben was deze keer door mij uitgekozen; o.a. Anouk met 'Places to go', Dotan met 'Fall' en Jacqueline Govaert met 'Overrated'.

Aanstaande vrijdag 24 april wordt deze uitzending herhaald.

www.compleetfm.nl



Geen opmerkingen:

Een reactie posten