dinsdag 7 april 2015

Interview Eva van Baar

Afgelopen vrijdag had ik voor de tweede keer een interview met schrijfster Eva van Baar in mijn radioprogramma Kunst Compleet.
De vorige keer hebben we uitgebreid gepraat over haar schrijverschap en haar boeken. Nu praten we over haar nominatie voor de Nobelprijs voor de Literatuur. En dat is niet mis natuurlijk! Hoewel veel mensen, ook de kranten, er wat lauwtjes op reageren, de Nobelprijs voor vrede of natuurkunde zijn nu eenmaal bekender, vind ik toch dat Eva het van de daken moet schreeuwen. Hopelijk helpt dit interview daar een beetje bij. Raar eigenlijk, zo'n bericht hoort toch bij De Wereld Draait Door o.i.d.!
Haar Amerikaanse uitgever heeft haar boek 'Ilse' genomineerd en nu is het afwachten of ze door de voorrondes komt. 'Ilse' gaat over een meisje dat ontdekt dat ze paranormaal begaafd is. Het boek is genomineerd omdat het een realistisch verhaal is met een goede afloop.
De uiteindelijke prijsuitreiking is in november van dit jaar en hoewel Eva nog niet weet of ook genomineerden uitgenodigd zijn, denkt ze er wel over een tripje naar Stockholm te ondernemen. Het lijkt mij in ieder geval kroon op het werk, een nominatie is al een hele eer, en daar mag best een tripje tegenover staan.
We zullen moeten afwachten of Eva uiteindelijk tot de laatste genomineerden, de laatste vijf, zal behoren maar zij houdt ons graag op de hoogte.

Eva had natuurlijk ook muziek meegenomen. Deze keer alleen muziek van Herman van Veen. We draaien o.a. 'Suzanne', 'Voir un ami pleurer' en 'Old and Wise'.

Tussendoor heb ik nog een telefonisch interview met Egbert Barten van het Geoffrey Donaldson Instituut in Noord Scharwoude. Er staat weer een nieuwe expositie gepland vanaf 18 april met nieuw aangekocht of gekregen werk. Er is o.a. nieuw werk te zien van Bert Haanstra, filmmateriaal uit de oude doos en materiaal van de filmquiz 'Voor een briefkaart op de eerste rang'.
Van de zomer start ook de Star Warsexpositie waar we ongetwijfeld bij Compleet FM meer over zullen horen.

A.s. vrijdag 10 april wordt deze uitzending herhaald.

www.evavanbaar.nl
www.compleetfm.nl



Geen opmerkingen:

Een reactie posten