woensdag 5 augustus 2015

Interview Pauline Ravestijn - Kunstroute Zijpe

Afgelopen vrijdag had ik een interview met Pauline Ravestijn in mijn radioprogramma Kunst Compleet. Pauline is secretaris van Kunstroute Zijpe en heeft uitgebreid verteld over de kunstroute die nog tot 16 augustus te zien is. Het thema van de kunstroute is dit jaar Kunst Verlicht.
Tijdens het interview werd me vooral duidelijk hoe veelomvattend de kunstroute eigenlijk is. Naast de exposities in de kerken van Petten, Burgerbrug, St. Maartensbrug, Schagerbrug en Oudesluis, is er ook nog de kunstroute langs de Grote Sloot tussen Burgerbrug en Oude Sluis waar zo'n 60 beelden van professionele kunstenaars te zien zijn. Om het geheel af te maken is er daarnaast nog kunst van leermeesters en leerlingen te zien, zijn er kunsteducatieprojecten voor basisscholen en VWO-klassen en zijn er diverse demonstraties, lezingen en workshops op zondag. Ook zorgboerderij Croon en Bergh doet mee met werk van verstandelijk gehandicapten.
Een heel groot project dus waar al een jaar van te voren mee begonnen wordt door de zes bestuursleden van Kunstroute Zijpe. Pauline vertelt er dan ook zeer geanimeerd en enthousiast over.
Het is dit jaar ook de 22ste editie en elk jaar trekken ze meer bezoekers.
Als favoriete kunstenaar, een apart item bij Kunst Compleet, noemde Pauline Jan de Valk, een van de deelnemende kunstenaars dit jaar.
Helaas is het zo dat de kunstroute voor volgend jaar te weinig subsidie heeft gekregen. Daarom slaan ze volgend jaar een keer over om in 2017 weer groots uit te kunnen pakken. Gelukkig mogen ze het subsidiegeld van 2016 samenvoegen met dat van 2017.
Ik vind het vooral jammer. Zo'n goed project moet toch elk jaar kunnen plaatsvinden, zeker na 22 succesvolle jaren!

Pauline had natuurlijk ook muziek meegenomen. We draaiden deze keer: Glenn Miller met 'In the Mood', Frank Sinatra met 'My Way' en Louis Amstrong met 'What a wonderful World'.
En de wereld is ook een beetje mooier met Kunstroute Zijpe. :)

A.s. vrijdag 7 augustus wordt deze uitzending herhaald.

Www.compleetfm.nl
www.kunstroutezijpe.nl


Werk van Marco Goldenbeld langs de 
Route

Mijn persoonlijke favoriet: werk van Peter Schudde



Geen opmerkingen:

Een reactie posten