dinsdag 29 maart 2016

Krantenartikel Urban Landscapes - Sharing Territories

A.s. donderdag komt er een artikel over de 'Urban Landscapes - Sharing Territories'- expositie in de krant. Mark Minnema heeft het artikel geschreven. We zijn er blij mee!
Hierbij alvast de tekst:

‘Urban Landscapes – Sharing Territories heet de tentoonstelling die vanaf zondag te zien is bij Expo, de expositieruimte van Koel310 in Alkmaar. Twaalf kunstenaars tonen er werk dat te maken heeft met verstedelijking.
De organisatoren, Karin van Bodegom en Nico Kool, maakten al vier keer eerder exposities rond het thema. Verandering van het landschap en verstedelijking, het onderwerp houdt veel kunstenaars bezig, zegt Van Bodegom. ,,Het gaat ons er niet om kritiek te leveren. We beschouwenlaten zien wat er gebeurt. Ik hoop dat het werk herkenning en bewustwording teweeg brengt bij het publiek.’’
Van Bodegom, die een atelier heeft in Heerhugowaard, wijst op haar eigen regio. Alkmaar en Heerhugowaard groeien aan elkaar, dorpen gaan op in stedelijk gebied. Maar ook natuur verandert door ingrijpen van de mens. Zelf maakt ze ‘skylines’ van steden, zoals Alkmaar, en toont ze de film ‘Honds’, over de Hondsbossche Zeewering die enorm op de schop is genomen. ,,Er was kritiek, maar er is ook een heel nieuw gebied ontstaan. Dat laat ik zien.’’
Heerhugowaarder Nico Kool, een echte buitenschilder, zag zijn dorp in de loop der jaren veranderen in een stad. Tegenwoordig ‘schildert’ hij op de iPad zijn eigen omgeving. Prints daarvan zijn te zien.
De expositie biedt verder schilderkunst, fotografie, installaties en soundscapes. De Haarlemse Cécile van Hanja bijvoorbeeld schildert verlaten gebouwen. Aram Tanis toont foto’s van opkomende steden in Azië. Waanja bouwt installaties waarin het pittoreske van Amsterdam tot uiting komt. De installaties van Ronald Ruseler hebben o.a. met de jungle te maken. Ronald bereist en verkent vanaf 1977 de hele wereld. Zijn schilderijen en installaties zijn een oneindig reisverhaal. In de schilderijen en de grafiek van Gijs van Noort speelt architectuur een belangrijke rol, Gert Jan Slotboom schildert bruggen en kassen op groot formaat. Verder werk van beeldhouwer Talitha Schiffer, beelden van Joop Haring die intensief China heeft bereisd en computeranimaties van Jawek Kwakman.
Opening zondag 3 april vanaf 15 uur. T/m 1 mei. Koelmalaan 310, Alkmaar.

Werk van Aram Tanis




Geen opmerkingen:

Een reactie posten