dinsdag 1 maart 2016

Urban Landscapes - Sharing Territories

Er zit een nieuwe Urban Landscapes aan te komen! Deze keer onder de noemer Urban Landscapes - Sharing Territories.
De expositie gaat plaatsvinden bij Expo, een onderdeel van Koel310 in Alkmaar. De expositie wordt gehouden van 3 april t/m 1 mei a.s.

"'Urban Landscapes' is een serie exposities van Karin van Bodegom en Nico Kool (en bij gelegenheid Mark Robert Peters) met de volgende kunstenaars: Nico Kool, Cécile van Hanja, Aram Tanis, Waanja, Ronald Ruseler, Karin van Bodegom, Gijs van Noort, Gert Jan Slotboom, Joris Komen, Talitha Schiffer, Joop Haring en Jawek Kwakman.
Verstedelijking en herdefiniëring van het landschap zijn actuele thema's in onze maatschappij. Deze elementen die tegengesteld lijken, zijn meer en meer met elkaar verbonden. De natuur wordt gecultiveerd en steden groeien in hoog tempo waardoor oude waarden verdwijnen en een nieuw soms vervreemdend beeld ontstaat.
In de serie Urban Landscapes - Sharing Territories gaat het ook over gedeelde gebieden/gedeelde ruimtes waarin wonen, werken, verblijven en natuur samenkomen.
Stand én land als sociale ruimte en als cultuurlandschap.
De kunstenaars van Urban Landscapes reageren elk op hun eigen wijze op deze fenomenen. Zij geven een beeld- d.m.v. schilderijen, collages, fotografie, installaties, beelden, maquettes, film en soundscape- van stad en land, nu en in de toekomst."


Werk van Nico Kool


Geen opmerkingen:

Een reactie posten