donderdag 5 september 2013

Filmen op de rotonde

In het kader van de expositie 'Urban Landscapes IV' heb ik gisteren gefilmd op de rotonde bij Heerhugowaard de Noord. Dit is een nieuwe rotonde en de afgelopen twee keer dat ik er ben gaan filmen was de rotonde zelfs nog niet helemaal klaar. Nu wel, en zo konden Marjan, een goede vriendin die mee was om te helpen, en ik er ook makkelijker bij komen. Waar we eerst over een bouwhek moesten klimmen en een stuk moesten lopen, daar konden we nu via de ventweg precies op de plek komen waar we voorgaande keren gefilmd hadden.
Het is altijd wel een beetje een gedoe om het voor elkaar te krijgen. En met een iPad filmen maakt het ook een stuk lastiger omdat het moeilijk is het apparaat zo'n tien minuten stil te houden. Goed en scherp beeld dat wel, maar niet schokvrij!
Daarom heeft Jeroen een houten stellage gemacGyverd :), waar je de iPad in kan zetten en met een elastiek kunt vastzetten zodat het stil blijft staan. Een statief is handiger maar dat heeft een iPad nu eenmaal niet. Misschien een leuke opdracht voor Apple! En ik heb wel een filmcamera maar deze is nog analoog en voor dit werk minder geschikt.
Filmen op een rotonde met veel verkeer is een kwestie van doorzetten en je niets aantrekken van nieuwsgierige automobilisten. We hebben leuke beelden kunnen schieten inclusief een paar echt oude auto's, een oranje kever en een auto met aanhanger met daarop een wc!
Daarna hebben we de camera/iPad omgedraaid en het nieuw ontstane natuurgebiedje gefilmd, met op de achtergrond  het geluid van het voorbijkomende verkeer. Een bizar contrast en dat is nou net waar 'Urban Landscapes' over gaat; verstedelijking en herdefiniĆ«ring van het landschap.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten