vrijdag 27 september 2013

Interview Sietse Wiersma

Vanmorgen was Sietse Wiersma te gast in mijn radioprogramma Kunst Compleet.
Sietse is kunstschilder en woont in Oudkarspel, niet ver van de studio in Noord-Scharwoude.
Sietse komt oorspronkelijk uit Friesland en werkte jaren als etaleur en decorateur bij Peek&Cloppenburg. Het schilderen bleef echter trekken en vanaf 1985 is hij professioneel kunstenaar.
Eerst stond hij met zijn werk op kunstmarkten maar toen de opdrachten begonnen binnen te stromen kon hij ook vanuit zijn atelier/galerie goed verkopen. Nu is hij alleen nog trouwe gast op de Kaasmarkt in Alkmaar waar zijn schilderijen goed verkocht worden aan buitenlandse toeristen. Zo zou je zomaar een Sietse Wiersma in Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika kunnen tegenkomen.
Sietse is gespecialiseerd in het Hollandse landschap dat zich altijd kenmerkt door een vleugje nostalgie. De boer op zijn fiets, de melkbussen langs de kant van de weg, de vletten en zo nu en dan een bloemstuk of stilleven. Al deze stukken zijn met veel liefde, kwaliteit en met oog voor details en de fijne nuance geschilderd. Het fijnschilderen zit hem echt in het bloed. Tegenwoordig maakt hij ook beelden in brons met als onderwerp de boer en de tuinder uit West Friesland.
Op mijn vraag wie zijn favoriete schilders zijn, noemde hij o.a. Jopie Huisman omdat hij daar als kind over de vloer kwam.
Sietse had ook zijn eigen muziek meegenomen die we tijdens het programma gedraaid hebben. Van Willie en Willeke Alberti tot K's Choice. En allemaal met hetzelfde vleugje nostalgie.

De uitzending met Sietse Wiersma wordt volgende week vrijdag 4 oktober herhaald.

www.sietsewiersma.nl
www.compleetfm.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten