vrijdag 14 maart 2014

Interview Yvonne Heinis - Bloeiend Zijpe

Vanmorgen was Yvonne Heinis van Bloeiend Zijpe te gast in mijn radioprogramma Kunst Compleet.
Helaas ging het vorige week niet door maar gelukkig kregen we vandaag een goede herkansing.
Yvonne is coördinator van Bloeiend Zijpe, een voorjaarsevenement waarbij de bollenvelden van de gemeente Zijpe van 11 april t/m 11 mei centraal staan. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten gepland die onderdeel uitmaken van het evenement. Zo is er een fietstocht, wandelroute en een boemeltrein voor gehandicapten maar ook een fotowedstrijd, gedichtenwedstrijd en een kunstexpositie.
Natuurlijk hebben we het vooral over het laatste; de kunstexpositie die gehouden wordt van 11 april t/m 5 mei bij Agrarisch Business Centrum Bollenoord in 't Zand. Dit jaar doen er zo'n 40 kunstenaars mee en het onderwerp is natuurlijk de omgeving van Zijpe en de bollenvelden.
Met zo'n 200 vrijwilligers wordt er hard gewerkt aan de realisatie van het evenement en Yvonne is vooral hard aan het werk om de expositie van de grond te krijgen.
Daarnaast is Yvonne coördinator bij Fluwels Tulpenland in St. Maartensbrug. Een evenementenpark waar o.a. de geschiedenis van de tulp te zien is. Ook is er elke drie maanden een expositie met kunstenaars uit de regio.

Natuurlijk had Yvonne muziek meegenomen die we tijdens de uitzending hebben laten horen.
Deze keer o.a. 'Harvest' (hoe toepasselijk) van Neil Young en 'Hello in there' van Bette Midler.

Deze uitzending wordt 18 april a.s. herhaald.

www.bloeiendzijpe.nl
www.compleetfm.nl



Geen opmerkingen:

Een reactie posten