donderdag 25 juni 2015

Museum MORE

Gisteren zijn we naar Museum MORE in Gorssel geweest. Het weer wordt gelukkig wel iets beter en warmer en dit museum stond nog op mijn lijstje.
Museum MORE toont een selectie van ruim 200 werken uit de collectie van Nederlandse realisten van de afgelopen 100 jaar. De tentoonstelling heet 'Scherp Kijken' en toont werk van Mankes tot Carel Willink en van Co Westerik tot Philip Akkerman. Veel van deze kunstenaars bouwen voort op een traditie van zorgvuldige ambachtelijkheid en technische perfectie, maar elk van hen doet dat op een geheel eigen manier. Ieder creƫert een eigen werkelijkheid, soms zelfs een werkelijkheid die niet van deze wereld lijkt.
De benedenverdieping is gereserveerd voor de 'oudjes' en de bovenverdieping voor hedendaagse kunstenaars die volgens de realistische traditie werken. Hoewel de benedenverdieping met de diverse kunstenaars goed is, gaat onze voorkeur uit naar de bovenverdieping. Het werk van o.a, Erwin Olaf, Annemarie Busschers en Philip Akkerman vinden we gewoon interessanter.
Het museum is 2 juni pas geopend en Gorssel begint hiermee zo'n beetje op Bergen te lijken met zijn nieuwe Kranenburgh. Hopelijk houden ze de goede tentoonstellingen vol in de toekomst.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten